ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

 

Για την τρέχουσα περίοδο (Φθινόπωρο-Χειμώνα 2017-18), θα γίνεται άσκηση στο Θησείο (οδός Ηρακλειδών 4) κάθε Τρίτη και Σάββατο με ώρα έναρξης τις 7.30 μ.μ.

Προγραματίζονται για την ίδια περίοδο πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων (ομιλίες, συγκεντρώσεις, ειδικά εργαστήρια θεματικών ασκήσεων), οι οποίες δεν έχουν καταστεί οριστικές ώστε να ανακοινωθούν. Σας προτείνουμε να εγγραφείτε στο menu της Επικοινωνίας, ώστε να έχετε διαρκή και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Μπροσούρα Μένανδρος

 

Γενικές οδηγίες για τους ασκούμενους

– Η άσκηση γίνεται στα ελληνικά και όχι στα θιβετιανά.

– Το συγκεκριμένο επίπεδο ασκήσεων μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, δεν απαιτείται προγενέστερη εμπειρία ή ενασχόληση. Μπορεί να διαλογιστεί καθισμένος σε καρέκλα ή σε μαξιλάρι στο πάτωμα.

–  Παρακαλείστε να προσέρχεσθε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν απο την ώρα έναρξης της άσκησης. Δεν είναι σκόπιμο να ενοχλούνται οι ασκούμενοι απο καθυστερημένους στην προσέλευση συνασκητές.

– Η δραστηριότητα της άσκησης προσφέρεται αφιλοκερδώς. Δεν υφίσταται οικονομικό αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες αυτές, σε συνέχεια της παγκόσμιας πανάρχαιας παράδοσης που διέπει αυτές τις κοινότητες.

–  Εντός των χώρων του Κέντρου (στην Αθήνα και στο Αλεποχώρι) δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και κρέατος. Οι βλαβερές ουσίες γενικά, σώματος και πνεύματος.

– Ο διαλογισμός απαιτεί συγκέντρωση, ηρεμία και ενδοσκόπηση. Οφείλουν να αποφεύγονται εντός του Κέντρου οι φωνές, οι έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις που μπορεί να ενοχλήσουν τους συνασκούμενους μας.

– Προσφορές φαγητού και γλυκισμάτων είναι ευπρόσδεκτες. Μοιράζονται μεταξύ των συνασκητών και καταναλώνονται επιτόπου μετά το πέρας της άσκησης.

– Η μαγνητοφώνηση ομιλιών και ασκήσεων επιτρέπεται μόνο μετά από έγκαιρη ενημέρωση του Δασκάλου και των συνασκητών.

–  Είναι αναγκαίο να αντιληφθούμε ότι οι ανωτέρω κανόνες υφίστανται για να οριοθετήσουν τις συμπεριφορές κατά την άσκηση, για το καλό και την ευημερία όλων μας.